Karlijn in Canada

De winter is begonnen

Afgelopen week heb ik voorlopig de laatste week online school gehad. De staking is nu namelijk over dus wij kunnen weer naar school.

En de basketbal training kunnen nu ook weer normaal doorgaan. Afgelopen woensdag moesten we namelijk 45 minuten rijden naar een sporthal om te kunnen trainen. Omdat we maar één keer konden trainen in de twee weken dat we online school hadden, hebben we deze week iedere dag basketbal. Van maandag tot en moet woensdag iedere dag training en donderdag, vrijdag en zaterdag drie of vier wedstrijden.

Donderdag was rememberance day. Op die dag herdenken ze in Canada de slachtoffers van de eerste en tweede wereldoorlog. Door corona was er helaas geen ceremonie dus wij hebben niks speciaals gedaan donderdag. Woensdag hadden we wel een online presentatie vanuit school met muziek en veteranen die een stukje tekst voorlezen.

Vrijdag heb ik een ijshockey wedstrijd gezien van het jongens highschool team van de Franse school. Onze eigen school heeft namelijk geen eigen ijshockey team. Ik heb samen met drie andere uitwisselingsstudenten en hun gast broer en gast zus gekeken. De wedstrijd was echt een stuk sneller en lomper dan wanneer ik ijshockey speel.

Vrijdag viel hier de eerste sneeuw. Het was niet heel veel en het was al vrij snel hagel in plaats van sneeuw. Ook bleef het niet liggen omdat het hier overdag nog ongeveer 5 graden is. Maar vandaag (maandag) sneeuwde het weer en bleef het de hele dag sneeuwen. Volgensmij is er nu al meer sneeuw gevallen dan vorig jaar in Nederland. De daken en wegen zijn ook allemaal al wit. En het was de goede sneeuw dus we hebben een sneeuwballen gevecht gehouden.

Zaterdag zijn we voor een van de laatste wandelingen in het bos gegaan zonder dat er overal sneeuw ligt. We kwamen uit bij een heel mooi meertje waar ze een standbeeld van een eland neer hebben gezet. Het was wel een koude wandeling want het was maar 5 graden. En de hond vond de wandeling ook heel leuk, want ze vond ergens een modderpoel en begon er in te rollen dus toen we terug kwamen moest ze in de douche.