Karlijn in Canada

Kerstmis

Afgelopen week was de broer van Julie met zijn gezin uit Boston bij ons. Zij zijn op vrijdag ochtend weer vertrokken om kerst verder met hun familie daar te vieren. Omdat zij dus voor de kerst alweer naar huis gingen hebben we op dinsdag al kerst gevierd. De moeder van Julie at met ons mee en 's avonds hebben we de eerste cadeautjes open gemaakt. De kinderen bleven hier de hele week slapen dus dat was erg gezellig. En op donderdag voordat ze weer weggingen hebben we, samen met de moeder van Julie en haar vriend, kreeft gegeten. Het was lekker maar wel vreemd om een kreeft te eten die je net van tevoren nog zag bewegen.

Deze week heeft het flink wat gesneeuwd. Het begon woensdag rond 12 uur 's middags te sneeuwen. We hadden daarom ook vanaf 12 uur sneeuw vrij. Het is toen tot ongeveer 4 uur 's nachts door blijven sneeuwen. Er lag op donderdag dan ook ongeveer 30 cm sneeuw. En zodra ik zei dat er veel sneeuw gevallen was kreeg ik als reactie "oh, you just wait" want er gaat nog veel meer sneeuw vallen.

Donderdag was de laatste schooldag voor de vakantie. Het was daarom ook maar een halve dag. Ik heb niet veel nuttigs gedaan die dag. Tijdens mijn eerste les waren er 3 mensen en hebben we Apple crumble gemaakt voor een gezin dat een moeilijke tijd heeft. De rest van de dag hebben we in de gymzaal een film gekeken. In totaal waren er ongeveer 40 leerlingen in de hele school en dat is voor hun vrij normaal voor de laatste dag voor de kerstvakantie.

Op kerstavond zijn we naar de vader van Amanda gegaan. Haar 2 zussen waren daar ook met hun gezin, alleen haar broer was er niet bij want die woont in Texas. We hebben daar kalkoen met aardappelpuree en groente gegeten. En na het eten hebben we cadeautjes uitgepakt en nog over vanalles en nogwat gepraat. Nadine en Nich zijn na het uitpakken van de cadeautjes naar hun oom en tante gegaan om daar met hun vaders kant van de familie kerst te vieren. Toen het bij Amanda's vader was afgelopen zijn Julie en ik ook nog naar de oom en tante van Nadine en Nich gegaan. Maar ik was wel blij dat we langer bij de vader van Amanda bleven want daar sprak iedereen Engels en bij de oom en tante van Nadine en Nich sprak iedereen Frans.

Uiteindelijk was het 12 uur geweest toen we weer thuis kwamen dus het was kerst. We hebben toen ook alle cadeautjes thuis open gemaakt. Vooral Nadine zag hier heel erg naar uit. Na een paar uur slaap kwamen die dag ook de moeder van Julie en haar vriend voor kerst. We hadden voor de tweede dag op een rij kalkoen met stuffing, aardappelpuree en groente. Maar dit keer hadden we ook een salade met radijs erin. 's avonds kwamen er nog vrienden langs en hebben we een spel gespeeld, dus dat was een lange en leuke dag. En toen ik op zondag wakker werd was kerst echt voorbij. De kerstboom werd namelijk alweer leeg gehaald.

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

Travel Active